Eggah.jpgEggah.
Bereidingstijd : circa 20 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :                                            (Egyptische omelet)
- 6 eieren; - 1 el bloem; - peper en zout naar smaak; - 1 grote ui, fijngesneden; - 5 el olie;
- 1/2 bosje peterselie, fijngesneden; - 1 tomaat, in stukjes; - 1/2 groene paprika, in stukjes.

Bereiding :
Verwarm de oven - grill voor.
Meng in een kom de eieren, de peper,  het zout en de bloem.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak  de uisnippers in tot ze glazig zijn.
Voeg de peterselie, de stukjes tomaat en paprika toe en bak ze op middelhoog vuur circa  3 minuten.
Neem de pan van het vuur en laat het groentenmengsel wat afkoelen.
Roer het eimengsel door het groentenmengsel.
Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de 3 resterende eetlepels olie.
Giet als de olie flink heet is het ei-groentenmengsel in de pan.
Beweeg de pan tot de bodem gelijkmatig met het mengsel bedekt is.
Zet de pan als de onderkant van de eggah gaar is, 2 à 3 minuten onder de grill.
Laat de bovenlaag stollen en goudbruin kleuren.