Kunafa.jpgKunafa.
Bereidingstijd : circa 30 minuten.    Porties : 4 - 6.

Ingrediënten :                                               (Romig dessert)
- 450 gram kataifideeg; - 7 el poedersuiker; - 240 ml boter; - 500 ml room; 
- 120 ml gecondenseerde melk.

Bereiding :
Maak een suikerstroop door water en suiker te koken.
Als de suiker is opgelost, kook je gedurende 3 tot 4 minuten en schakel je de vlam uit en leg je deze suikersiroop opzij.
Klop de room en zet apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Werk nu aan het Kunafa-deeg.
In een grote kom, maak de kataifi los.
Smelt de boter en voeg dit langzaam toe aan het Kunafa-deeg terwijl je de strengen breekt en van elkaar scheidt.
Verdeel de resterende 4 eetlepels poedersuiker over de Kunafa en meng goed.
Plaats de helft van de Kunafa in een ovenschaal en druk deze stevig aan.
Giet en gelijkmatig de room erover verdelen.
Plaats nu de resterende Kunafa en druk voorzichtig naar beneden en plet het plat.
Bak in een voorverwarmde oven gedurende circa 20 minuten.
Giet nu de gezoete gecondenseerde melk erover.
Giet de suikersiroop over de Kunafa na het toevoegen van de gecondenseerde melk.
Snijd in de gewenste vorm en serveer.