lihawm albaqar wa'awkarana.jpgLihawm albaqar wa'awkarana.
Bereidingstijd : circa 50 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :                                            (Rundvlees en Okra)
- 500 gram rundergehakt; - 2 uien, fijngehakt; - 1 teen knoflook, gehakt; - 2 grote tomaten, gehakt;
- peper naar smaak; - 1 ei, licht geklopt; - 2 el paneermeel; - 300 gram okra, gekookt en uitgelekt;
- boter; - schijfje citroen, voor garnering.

Bereiding :
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
Bak in een grote koekenpan het rundergehakt op middelhoog vuur bruin.
Voeg ui en knoflook toe en bak tot gehakt bijna gaar is.
Giet het vet weg en voeg de tomaten toe en bak tot ze zacht zijn.
Voeg peper, ei en paneermeel toe, roer; verminder het vuur en laat 5 minuten sudderen, af en toe roeren.
Schik okra in een ovenschaal langs de buitenkant.
Schep het vleesmengsel in het midden en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
Bak gedurende 30 minuten, of tot het is gezet, laat 10 minuten staan.
Omkeren op serveerschaal en garneer met plakjes citroen.