Sanyet el batates.jpgSanyet el batates.
Bereidingstijd : circa 60 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :                                        (Gebakken aardappelen)
- 6 grote aardappelen; - 3 rode uien; - 3 tomaten; - 70 gram tomatenpuree (blik); - 1 kleine wortel;
- 500 ml kippenbouillon of vleesbouillon; - 4 el olijfolie; - 1/2 tl komijn; - 1 tl paprikapoeder;
- 1/8 tl gemalen kardemom; - pepere en zout naarsmaak; - 1 el peterselie, fijn gesneden.

Bereiding :
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Voeg in een kleine kom de tomatenpuree toe aan de warme bouillon en meng goed, zet opzij.
Snijd de uien en meng ze goed in met een kom met zout, peper, komijn, kardemom en paprika.
Versnipper de wortel en leg apart.
Snijd de tomaten in plakjes en zet opzij.
Was en schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.
Strooi een flinke hoeveelheid zout en peper over de aardappelen.
Meng de aardappelen, uien, geraspte worteltjes en tomaten met de 2 eetlepels olijfolie in de pan.
Zet de koekenpan op een middel hoog vuur en roer de aardappelen na een paar minuten voorzichtig nog 2 minuten door.
Voeg de tomatenbouillonmix toe.
Dek op een laag vuur gedurende 20 minuten.
Proef de saus om het zout en de peper aan te passen.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.
Voeg aan de aardappelen 1 eetlepel olijfolie toe op de bovenkant van de pan en zet in de oven.
Bak gedurende 45 minuten tot het een beetje bruin aan de bovenkant is.
Haal het eruit, strooi de peterselie erover en geniet met rijst of baladi brood.