TSEBHI SGA.jpg Tsebhi Sga.
Bereidingstijd : circa 70 minuten.    Porties : 6.

Ingrediënten :                                               (Rundvleesschotel)
- 3 middelgrote rode uien; - 60 gram gekruide boter; - 125 ml chili pasta; - 250 gram tomatenblokjes;
- 1 kg rundvlees, bij voorkeur runderborst; - water.

Bereiding :
Hak de uien in kleine stukjes.
Verwarm een braadpan en voeg de helft van de gekruide boter toe.
Zodra de boter is gesmolten, voeg je de gehakte uien toe en bak totdat de ui is gecarameliseerd.
Zorg ervoor dat u de uien niet verbrandt, blijf roeren!
Voeg de chilipasta toe en meng het goed door telkens een druppel water toe te voegen.
Kook ongeveer 15 minuten door een druppel water toe te voegen terwijl je roert om te voorkomen dat het te droog wordt.
Voeg tomaten toe en kook nog ongeveer 30 minuten, roer het vaak en voeg water toe indien nodig is om te voorkomen dat het uitdroogt.
Snijd rundvlees in kleine blokjes van circa 1,5 cm..
Voeg rundvlees toe aan de kookpasta en kook afgedekt gedurende 20 minuten of totdat het vlees gaar is.
Voeg de rest van de gekruide boter toe en meng goed.
Laat nog circa 5 minuten koken.
Afhankelijk van uw persoonlijke wens, kunt u meer water toevoegen.