Salata Ma Jibna.jpgSalata Ma Jibna.
Bereidingstijd : circa 20 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :                                       (Salade met geraspte kaas)
- 1 grote ui; - 120 gram witte kool; - 4 wortels; - 2 tomaten; - 2 grote tenen knoflook;
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas ​​​​​​.
Voor de dressing :
- 2 el olijfolie; - 2 el citroensap; - 1 el witte azijn; - 1/2 el zeezout; - mespunt 4-seizoenen peper.

Bereiding :
Snijd de ui in zeer dunne ringen en hak het daarna fijn.
Hak de witte kool klein.
Schraap de wortels, en snijd ze daarna in hele dunne plakjes.
Snijd de tomaten in vieren en haal de harde kern en het zaad eruit en gooi de harde kern en het zaad weg.
Snijd ze daarna in kleine blokjes.
Meng in een grote slakom de uien, witte kool, wortels en tomaten door elkaar.
Meng in een mok, de olijfolie, citroensap, witte azijn, zeezout en 4-seizoenen peper door elkaar.
Giet vervolgens de dressing over de salade.
Pel de knoflook, plet het en hak het vervolgens ragfijn.
Strooi de knoflook en de geraspte Parmezaanse kaas over de salade.
Meng alles goed door elkaar.