Ajam Putih.jpgAjam Putih.
Bereidingstijd : circa 50 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :
- 500 gram kipdijen, in blokjes; - peper en zout naar smaak; - 4 uien, gesnipperd; - 1 rode peper, in     ringetjes; - 4 knoflookteentjes, fijngehakt; - 2 el olie; - 1 tl trassi; - 400 ml kokosmelk; - 1 salamblad;
- 1 bouillonblokje; - 1 tl laospoeder; - 1 tl serehpoeder; - 2 djeroek-poeroetblaadjes.

Bereiding :
Wrijf de kip in met peper en zout.
Verhit de olie in een braadpan, bak de kip in porties snel bruin en leg opzij.
Roerbak nu in dezelfde braadpan, de ui, knoflook, rode peper en trassi circa 2 minuten.
Voeg de kokosmelk, bouillonblokje, laos, sereh, salam- en djeroek-poeroetblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
Leg de kip in het vocht en laat die, afgedekt, zachtjes in circa 30 minuten gaar worden.

Lekker met nasi koening en groenten.