Babi Pangang 1.jpgBabi Pangang 1.
Bereidingstijd : circa 150 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :
- 1 kilo in één stuk doorregen speklappen met zwoerd (of buikspek); - 2 teentjes knoflook; - 1/2 tl laos;
- nootmuskaat, peper en zout naar smaak; - 1/2 tl djahé/gember poeder; - 2kemiri noten; - olijfolie;
- 1 el bruine suiker (palm of rietsuiker); - 50 ml jonge jenever (cognac kan ook).

Bereiden :
Boemboes fijn maken en wrijf het vlees of de speklappen goed in met de boemboes samen met een beetje olie.
Giet na het inwrijven, voorzichtig, de jenever eroverheen. 
Laat het ongeveer 1 uur intrekken en leg het vlees dan op een ovenschaal. 
Verwarm de oven ongeveer 10 minuten voor op 275 ° C. 
Zet de schaal met het vlees in de oven en laat het vlees ongeveer 1 á 1 1/2 uur roosteren op 200 á 225 ° C. (niet vergeten af en toe om te draaien) 
Het vlees moet dan lekker bruin en knapperig zijn.
Als het vlees gaar is, snijd u het in hele dunne reepjes en u serveer er de babi pangangsaus (zie sauzen) apart bij.
Als u geen oven bezit, kunt u het vlees bakken in een braadpan met ongeveer 2 eetlepels plantaardige olie. 
Bak het vlees goed krokant aan beide kanten