Dadar Kelapa.jpegDadar Kelapa.
Bereidingstijd : circa 25 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :
- 6 el geraspte kokos; - 4 sjalotjes; - 1 teentje knoflook; - ½ tl laos (gemalen galanga); - 6 eieren;
- 1 tl sambal oelek; - 2 el arachideolie; - zout naar smaak; - 4-seizoenenpeper.

Bereiding :
Leg de geraspte kokos in een kommetje.
Sprenkel er 150 ml kokend water over.
Laat alles 5 minuten staan.
Hak intussen de sjalotjes en het teentje knoflook ragfijn.
Fruit de ui, knoflook laos en sambal oelek in wat arachideolie.
Voeg dit bij de gewelde kokos.
Roer de eieren in een kom los.
klop er daarna snel het klapper/kokosmengsel door.
Voeg zout en 4-seizoenenpeper naar smaak toe.
Verhit wat arachideolie in een koekepan.
Schenk de helft van het ei- en klapper/kokosmengsel erin.
Temper de warmtebron.
Bak de omelet tot het oppervlak bijna is gestold.
Keer de omelet en bak de omelet dan nog 2 minuten.
Laat de omelet uit de pan op een voorverwarmde schaal glijden.
Sla de omelet tijdens deze handeling dubbel. 
Bak hierna de tweede omelet.

Ook lekker als ontbijt met brood.