kip-in-ketjap.jpgKip in ketjap.
Bereidingstijd : circa 30 minuten.    Porties : 5 - 6.

Ingrediënten :
- 800 gram kipfilet; - 2 el plantaardige olie; - 2 uien; - 3 rode paprika’s; - 1 rode chili peper;
- 1 el gemberpoeder; - 4 tenen knoflook; - 35 gram bruine basterdsuiker; - 150 ml ketjap manis;
- 1,5 el citroensap; - sesamzaad; - vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak.

Bereiding :
Snijd de kip in gelijke blokjes, bestrooi ze met wat zout en bak ze in een grote pan rondom bruin in 2 eetlepels zonnebloemolie.
Wrijf de uien, knoflook, gemberpoeder en Spaanse peper in een vijzel tot een gladde boemboe (currypasta), maar je mag het ook gewoon erg fijn snijden.
Bak de boemboe (of ui, knoflook, gemberpoeder en Spaanse peper) even mee met de kip zodat de rauwe smaak er vanaf is.
Voeg de ketjap manis en de bruine basterdsuiker toe en breng het langzaam aan de kook.
Als je gebruik maakt van (rijst) azijn dan kun je deze direct toevoegen, gebruik je citroensap dan doe je dit op het laatst.
Maak de kip in ketjapsaus eventueel af met een beetje zout en peper. 

Serveer met witte rijst of een eiermie, en strooi er evt. nog wat sesamzaadjes en vers gesneden Spaanse peper overheen.