Nasi Goreng Bali..jpgNasi Goreng Bali.
Bereidingstijd : circa 45 minuten.    Porties : 6.

Ingrediënten :
- 500 gram rijst; - 400 gram kipfilet; - 200 gram kleine garnaaltjes; - 2 eieren; - olijfolie; - 500 gram nasi groenten; - 1 wortel, zeer fijn snijden; - 2 uien, fijngesneden; - 3 teentjes knoflook, gesnipperd;
- 1 tl Ketoembar; - 1 tl laos;- 1/2 blokje trassi; - 3 lomboks; - 2 el ketjap manis; - 2 el selderij, gehakte;
- 2 lente-uitjes (bosuitjes); - zout naar smaak.

Bereiding :
Kook de rijst zo droog mogelijk, alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden.
Laat het van tevoren uitdampen en afkoelen.
U kunt ook koude rijst van de vorige dag gebruiken (is zelfs beter).
Bak in wat olie de kleine stukje kipfilet halfgaar en voeg dan de uien, knoflook, de in ringetjes gesneden lombok en de trassi toe.
Dan de garnaaltjes toevoegen en fruit alles nog even door.
2 rauwe eieren erdoor roeren en blijven roeren totdat de eieren gestold zijn.
De laos, de ketumbar en een snuifje zout (naar smaak) erbij doen en bak dat samen met de toegevoegde groente nog even mee, maar probeer de groenten wel een beetje knappend te houden.
Werk het onderste in de pan, goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is.
Maak het gerecht af met de ketjap manis. 
Roer vlak voor het opdienen, de selderij en de (in ringetjes gesneden) bosuitjes door.

Lekker met atjar tjampoer en kroepoek oedang bij.