Apple Turnovers.jpgApple Turnovers.
Bereidingstijd : circa 30 minuten.     Porties : 8 stuks.

Ingrediënten :
- 450 gram appels; - suiker naar smaak; - 1 tl kaneelpoeder; - 400 gram kant-en-klaar bladerdeeg;
-1 ei; -  melk; - ruwe basterdsuiker voor beregening; - 100 ml slagroom (optioneel).

Bereiding :
Begin met het voorbereiden van de vulling. 
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze fijn. 
Doe het in een pan met een scheutje water, de basterdsuiker en het kaneelpoeder. 
Zet op een matig vuur en stoof totdat de appels zacht zijn en een beetje zijn ingestort. Laat afkoelen.
Zet de oven op 180 ° C / gasstand 4.
Verdeel het bladerdeeg in acht stukken en elk stuk in een vierkant.
Schep de appelvulling op het deeg, bevochtig de randen van het deeg en vouw het hoek tot hoek om een ​​driehoek te vormen.
Druk de randen goed tegen elkaar om af te dichten, je wilt niet dat een van de vulling opraakt.
Meng de ei met wat melk en smeer de bovenkant van het deeg in met de eierwassing en bestrooi het met grote basterdsuiker. 
Draai de driehoekjes van het deeg om en herhaal de andere kant.
Breng over naar een bekleed bakplaat en bak 20 minuten totdat ze opgeblazen en goudbruin zijn.
Serveer onmiddellijk, met een dikke klodder slagroom voor een indrukwekkend einde van uw diner.