Chestnut Soup .jpgChestnut Soup.
Bereidingstijd : circa 60 minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :                                                 (Kastanje soep)
- 450 gram verse kastanjes of 1 blik gepureerde kastanjes; - 25 gram boter; - 225 gram uien, fijngesneden;
- 225 gram aardappelen, in blokjes; - 2 stelen bleekselderij, ontrafeld en fijngehakt; - 900 ml water;
- 1 teen knoflook; - peper en zout naar smaak; - 1 takje verse tijm of een 1/2  tl gedroogd; - ktuidnagel.

Bereiding :
Als u verse kastanjes gebruikt, bereid deze dan eerst: breng een pan water aan de kook. 
Snijd een kruis in de basis van elke kastanje en laat ze dan1 minuut in het kokende water vallen. 
Daarna de schil er af halen, dit kan een dag van te voren worden gedaan.
Als je klaar bent om je soep te maken, smelt de boter in een grote pan en voeg de gesnipperde ui, bleekselderij en aardappelen toe. 
Roer goed om de boter met de groenten te vermengen en voeg de kastanjes toe. (Als je kastanjepuree gebruikt, voeg dit dan nog niet toe!)
Voeg de kruidnagel toe, giet de bouillon of water over de groente en breng op smaak met zout en peper.
Dek af en breng aan de kook. 
Verlaag vervolgens het vuur en laat sudderen tot de kastanjes zacht zijn. 
Dit duurt ongeveer 20 minuten. 
Als je kastanjepuree gebruikt, controleer de soep dan na 10 minuten. 
Als de aardappelen zacht zijn, voeg de kastanjepuree toe aan de soep, roer en laat 5 minuten sudderen. Anders geeft u de aardappelen nog een paar minuten en controleert u opnieuw.
Haal nu de soep van het vuur. 
Vis uit het kruidnagel als je het kunt vinden. 
Pureer de soep in een blender of liquidiser tot het perfect glad is. Controleer de kruiden. 
Strooi over de tijm en serveer met croutons.