Toad in the hole.jpgToad in the hole.
Bereidingstijd : circa 70 minuten. porties : 4.

Ingrediënten :
- 140 gram bloem; - 3 eieren; - 3 dl melk; - 2 tl dijonmosterd; - 2 el plantaardige olie;
- 8 varkensworstjes; - 8 salieblaadjes; - 4 takjes rozemarijn, naaldjes eraf gerist.

Bereiding :
Verwarm de oven tot 220°C.
Klop met een mixer de bloem, eieren, melk en mosterd met zout en peper tot een glad beslag.
Laat het 30 minuten rusten.
Vet de braadslede goed in met de olie.
Zet hem in de oven en verhit hem tot de olie rookt.
Neem hem daarna voorzichtig uit de oven.
Leg de worstjes erin en zet de braadslede 5 minuten terug in de oven.
Roer het beslag een keer door en schenk het bij de worstjes in de zeer hete braadslede (let op, de olie kan spatten).
Verdeel er snel de salie en rozemarijn over.
Zet het gerecht terug in het midden van de oven.
Open de deur de eerste 20-25 minuten niet.
Controleer dan of het deeg mooi gerezen, helemaal gaar en goudbruin is.
Bak het gerecht eventueel nog 5-10 minuten langer.
Serveer in de braadslede.  
  
Tip :
In deze op-en-top Britse familieklassieker worden varkensworstjes in de oven in een beslag met verse kruiden gebakken.
Het deeg rijst het beste als de olie en braadslee – voordat je het beslag toevoegt – zo heet mogelijk zijn.
En let erop dat je de oven tijdens de eerste 20-25 minuten van het bakken niet opent!