Exotische Gerechten

Zalm met Citroensap op Japanse Wijze

Omschrijving : Zalm met citroensap.

Voedselcategorie : Bijgerecht.

Bereidingstijd : Circa 25 minuten.

Porties : 4

 

Ingrediënten :

600 gram Zalm of Zalmforel; 100 gram Boter; 2 Citroenen; 1 kleine Komkommer; Zout naar smaak.

 

Voorbereiding:    

De vis in 4 moten snijden, met zout inwrijven en 10 minuten laten liggen, dan afspoelen, op keukenpapier uit laten lekken en afdrogen.
Één citroen uitpersen, sap op vangen.
Andere citroen in schijfjes snijden.
Was de komkommer en snijd in plakjes.

 

Bereiding:  

De wok of roerbakpan heet laten worden en de boter erin verhitten.
De moten vis erin leggen en aan beide kanten op middelhoog vuur circa 4 minuten bakken.
Tijdens het bakken met citroen-sap besprenkelen.
De vis eruit nemen en de moten op borden leggen en garneren met plakjes citroen en komkommer.

Lekker met witte rijst en ketjap.