Sweet Chili geglazuurde zalm.pngSweet Chili geglazuurde zalm.
Bereidingstijd : circa  minuten.    Porties : 4.

Ingrediënten :
4 stukjes zalm 

¼ kopje zoete chilisaus 
1½ eetlepels sinaasappelmarmelade 
3 eetlepels sojasaus 
2 eetlepels groene ui, fijngehakt 
1 teen knoflook, fijngehakt 
zout en peper

Bereiding :

combineer zoete chili saus, sinaasappelmarmelade en sojasaus in een ondiepe ovenschaal. Klop om gehakte knoflook en groene uien te combineren en toe te voegen. Reserveer een kwart kopje van de marinade. Bestrooi de zalm met zout en peper en plaats deze met de bovenkant naar beneden in de schaal en laat deze minstens een uur marineren.

Verwarm de grill voor en zorg dat het ovenrooster 5-6 inch naar beneden is en leg een bakplaat op een vel met aluminiumfolie. Besproei met kookspray. Haal de zalm uit de pan en schud de overtollige marinade van de pan. Je wilt niet dat de marinade zich op de folie verzamelt. Leg de zalmfilets met de huid naar beneden op de aluminiumfolie en rooster gedurende 6-10 minuten tot ze bruin en ondoorzichtig zijn in het midden.

Giet de gereserveerde saus bovenop de zalm voor het serveren en garneer met groene uien.