Poutine.JPGPoutine.
Bereidingstijd : circa 30 minuten.     Porties : 4.

Ingrediënten :
- 1kg aardappelen, geschild, in frites gesneden; - 30 gram boter; - 100 g spekreepjes; - 1 ui, fijngehakt;
- 1 teentje knoflook, geplet; - 4 takjes tijm, fijn gehakt; - 1 el bloem; - 180 ml kippenbouillon; -  80 ml rode   wijn; - rijstolie, om te frituren; - 50 gram mozzarella, fijngehakt; - 100 gram Cheddar, fijn hakken.

Bereiding :
Doe de frites in een grote pan met koud water (hierdoor wordt voorkomen dat aardappelen oxideren en wordt het zetmeel verwijderd).
Smelt boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes  2-3 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Verwijder de spekreepjes met een schuimspaan en zet opzij.
Bak ui, knoflook en tijm in dezelfde pan gedurende 5 minuten of tot ze goed bruin zijn (de kleur zal de smaak van je jus verbeteren).
Voeg bloem toe en bak, al roerend, gedurende 30 seconden.
Roer de bouillon en wijn er langzaam door tot ze gecombineerd zijn (wees voorzichtig met de stoom).
Schaaf bruine stukjes van de bodem van de pan en breng aan de kook op hoog vuur.
Zet het vuur lager en kook zacht gedurende 2-3 minuten of tot de saus dikker wordt. 
Verhit ondertussen olie in een grote pan op hoog vuur tot circa 180 graden.
Giet de aardappelen af ​​en dep ze droog met keukenpapier.
Frituur aardappelen gedurende 5-8 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Giet af op keukenpapier.
Verdeel friet onmiddellijk over 4 borden en bestrooi met de kaas en spekreepjes.
Schenk de hete saus er over.