iStock-164115764-1.jpgVenkel.

De vlezige venkelbol, vaak onterecht knol genoemd want groeit niet ondergronds, bestaat uit samengegroeide, verdikte venkelbladen en kent veel gedaanten.
Van bol, dik en kort tot slank, plat en lang.
Venkel bewaar je op een koele donkere plaats.
Was de venkel en verwijder indien nodig de buitenste slappe bladen of snijd de bruine plekken weg.
De venkel kun je nu in kwarten, reepjes of partjes snijden.
Koken, bakken, roerbakken, stoven en stomen. Grillen, roosteren en poffen.
Zelfs een droomdessert van zoete venkelpuree met vanille, anijslikeur en geslagen room staat nog in ons geheugen gegrift.
Venkel is ongelooflijk veelzijdig.
Flinterdun geschaafd zijn de knapperige venkelsliertjes lekker in salades, soepen en op brood. Ook het venkelgroen is lekker in salades en soepen, en staat trendy in een mooie fles op je tuintafel!